Liedon Pallon Kevätturnauksen säännöt (2017)

Turnauksessa noudatetaan ikäluokan Kaikki pelaa -sääntöjä.

Pelitapa 5 vs 5.

Pelin kesto 1x20min.

Sijoitukset

Turnauksessa ei lasketa pisteitä eikä tehdä sarjataulukoita.

Kaikki osallistujat palkitaan.

Puolen pelin takuu

Kaikki joukkueet pelaavat yhtä monta peliä turnauksessa.

Vaihtaminen

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät.

Peliasu

Mikäli vastustajilla on keskenään samanväriset paidat, vaihtaa otteluohjelmassa jälkimmäisenä mainittu joukkue päälleen eriväriset paidat tai peliliivit.

Maalivahdilla tulee olla pelaajista erottuva asu.

Vetäytymissääntö

Käytössä on puolen kentän vetäytymissääntö, eli vastustaja vetäytyy omalle kenttäpuoliskolleen maalipotkutilanteessa.

Lisäpelaajat

Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.

Tuomarit

Pelit tuomaroivat pelinohjaajat. Pelinohjaajilla on käytössään vihreät kortit. Mikäli pelaaja joudutaan poistamaan kentältä, jatkaa joukkue silti täysilukuisena.

Yli-ikäisyys

Turnauksen kaikissa sarjoissa saa olla sekä 2009 syntyneitä että nuorempia pelaajia.

Joukkueessa saa olla korkeintaan vuoden yli-ikäisiä pelaajia (syntymävuosi 2008). Pelaajista korkeintaan kaksi saa olla kentällä yhtäaikaa. Yli-ikäisille pelaajille haetaan yli-ikäisyyslupa turnaukseen sähköpostilla turnausjärjestäjältä. Perustellusta syystä yli-ikäisyysluvalla sallitaan pelaaminen myös tätä vanhemmille pelaajille (syntynyt ennen 1.1.2008), jos se on pelaajan edun mukaista.

Huomioithan erityisesti yli-ikäisten osalta sen, että peliryhmälle on valittu pelikokemuksen mukaisesti riittävän haastava sarja.

Maalipotkut

Pelin voi avata mistä tahansa osasta maalivahdin aluetta potkaisemalla maasta tai heittämällä. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään.

Maalin tekeminen suoraan aloituspotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai -potkuun vastustajalle.

Sivurajapotkut

Sivurajaheiton tilalla käytetään sivurajapotkua tai -kuljetusta. Rajasyötöstä ei saa tehdä suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä pallosta. Pelaaja voi syötön sijaan myös lähteä itse kuljettamaan.

Kiistatilanteet

Turnaukseen nimetään jury, joka koostuu turnausjärjestäjän, pelinohjaajien ja vierasjoukkueiden edustajista. Mahdolliset riita- ja protestitilanteet tulee ilmoittaa turnauksen infoon viimeistään 30min kuluttua ottelun päättymisestä. Jury käsittelee tilanteen yhdessä ottelun pelinohjaajan kanssa.