Liedon Pallon Kevätturnauksen 2 säännöt

Turnauksessa noudatetaan 9-vuotiaiden Kaikki pelaa -sääntöjä (Palloliiton sääntötiivistelmä pelinohjaajille)

Alta löytyvät tärkeimmät turnauksessa käytettävät säännöt lievennyksineen.

Pelitapa: 5 vs 5
Kesto: 1x20min
Vetäytyminen: Ei vetäytymissääntöä
Sivuraja: heitto
Maalivahti: heitto tai potku
Palautussääntö: Käytössä

Sijoitukset

Turnauksessa ei lasketa pisteitä eikä tehdä sarjataulukoita. TF8/TF9 harraste -sarjassa lohkot ristiin pelataan pelimenestyksen perusteella valittuja vastustajia vastaan, mutta kyse ei ole sijoituspeleistä.

Kaikki osallistujat palkitaan.

Puolen pelin takuu

Kunkin sarjan kaikki joukkueet pelaavat yhtä monta peliä turnauksessa.

Vaihtaminen

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät.

Peliasu

Mikäli vastustajilla on keskenään samanväriset paidat, vaihtaa otteluohjelmassa jälkimmäisenä mainittu joukkue päälleen eriväriset paidat tai peliliivit.

Maalivahdilla tulee olla pelaajista erottuva asu.

Vetäytymissääntö

Käytössä ei ole vetäytymissääntöä.

Vastustajien on oltava alkupotkuissa, vapaapotkuissa, maaliheitoissa, kulmapotkuissa, rajaheitoissa ja rangaistuspotkuissa kuitenkin vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta.

Lisäpelaajat

Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.

Tuomarit

Pelit tuomaroivat pelinohjaajat. Pelinohjaajilla on käytössään vihreät kortit. Mikäli pelaaja joudutaan poistamaan kentältä, jatkaa joukkue silti täysilukuisena.

Yli-ikäisyys

Turnauksen kaikissa sarjoissa saa olla sekä 2009 syntyneitä että nuorempia pelaajia.

Joukkueessa saa olla korkeintaan vuoden yli-ikäisiä pelaajia (syntymävuosi 2008). Yli-ikäisten pelaajien nimet ja syntymäajat ilmoitetaan turnausjärjestäjälle sähköpostilla turnauspäivään mennessä, tämä toimii yli-ikäisyyslupana. Perustellusta syystä pelaaminen on sallittua myös tätä vanhemmille pelaajille (syntynyt ennen 1.1.2008), jos se on pelaajan edun mukaista.

Huomioithan erityisesti yli-ikäisten osalta sen, että peliryhmälle on valittu pelikokemuksen mukaisesti riittävän haastava sarja.

Kentällä yhtäaikaa olevien yli-ikäisten määrää ei ole rajoitettu, mutta turnausjärjestäjä voi huomauttaa joukkuetta, mikäli yli-ikäisten peluutuksella tunnutaan hakevan pelillistä etua.

Maalipotkut

Pelin voi avata mistä tahansa osasta maalivahdin aluetta heittämällä tai maasta potkaisemalla. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään.

Maalin tekeminen suoraan aloituspotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai -potkuun vastustajalle.

Palautussääntö

Turnauksessa käytetään palautussääntöä, eli oman pelaajan potkaisemaa palloa ei maalivahti saa ottaa käteensä.

Lievennyksenä ensimmäisellä kerralla maalivahdin ottaessa oman pelaajan potkaiseman pallon käteensä, viheltää pelinohjaaja pelin poikki ja käy ensin kertomassa maalivahdille oikean toimintatavan, ja antaa sen jälkeen maalivahdin jatkaa maalipotkulla. Mikäli tilanne toistuu useamman kerran, vihelletään epäsuora vapaapotku kuten viralliset säännöt sanovat.

Sivurajaheitot

Kaikissa sarjoissa on käytössä sivurajaheitto. Mikäli pelaaja lähtee heiton sijaan sivurajalta kuljettamaan tai syöttämään, ohjaa pelinohjaaja oikeaan toimintatapaan ja sama pelaaja saa suorittaa sivurajaheiton uudestaan.

Kiistatilanteet

Turnaukseen nimetään jury, joka koostuu turnausjärjestäjän, pelinohjaajien ja vierasjoukkueiden edustajista. Mahdolliset riita- ja protestitilanteet tulee ilmoittaa turnauksen infoon viimeistään 30min kuluttua ottelun päättymisestä. Jury käsittelee tilanteen yhdessä ottelun pelinohjaajan kanssa.

Jury
Pelinohjaajien edustaja Jani Paulin
Vastustajajoukkueiden edustaja Harri Laaksonen, Kaarinan Nappulat
Järjestäjän edustaja, Kaiki Pelaa -vastaava Marjaana Sjölund